verslag IC Kortrijk 1 in het (verre) Jemappes tegen Caissa Europe

Alle spelers waren stipt op tijd en we konnen direct beginnen.  Pieter-Jan blitzte zich uit de opening en wist al vrij vlug een kwaliteit te winnen.  Denis daarentegen nam rustig de tijd om zijn opening op te bouwen.  Ansgar kwam in een Siciliaan terecht waar hij vanuit de opening al wist te egaliseren met zwart.  Ik speelde een paar zetten theorie voor zover ik de opening kende, daarna dacht ik enorm lang na voor enkele zetten, dat achteraf ook theorie bleken te zijn.  Martin verloor al op zet 3 een pion, het grappige is dat ik ooit dezelfde stelling had maar toen niet ging voor de pionwinst: 1. e4-e5 2. Lc4-Le7 3. Dh5! Martin zei me achteraf dat hij wel 3 stukken met tempo kon ontwikkelen, daarom is het misschien wel gewaagd van wit (maar niet minder correct) om voor de pion te gaan.  Steven wist op zijn eigen klassieke manier met 1.f4!! al snel een stuk te winnen vanuit de opening.   

Het zag er dus al vrij goed uit voor Kortrijk.  Als ik me niet vergis won Steven als eerste, terwijl Martin in zijn blitzstijl een eindspel wist te bemachtigen met T en pionnen tegen L en pionnen en vlug won.  Ik had slechts 18 zetten gespeeld en nog een half uur over voor de rest van mijn zetten. Mijn tegenstander kon de partij tactisch complex maken met een torenoffer, maar verkoos eerder een blunder van een pionzet: toren stond daarmee in mijn diagonaal van mijn dame en bovendien was dat stuk ongedekt :), een paar zetten later gaf mijn tegenstander op.  0-3 voor Kortrijk, we voelden de megawinst al naderen.  Ansgar wist een paar pionnen te winnen en ging na de tijdscontrole door met een toreneindspel en pionnen, die leidde tot winst 0-4! Denis kwam gestaag uit de opening met nog maar weinig tijd op zijn klok, maar hetzelfde gold voor zijn tegenstander die slecht ontwikkeld uit de opening kwam.  Denis wist dan ook de slechte stelling goed af te straffen, gevolg 0-5!!

Het zag er in het begin uit dat Pieter-Jan ging winnen met een kwaliteit voor, maar niets is minder waar, zijn tegenstander beschikte over een goeie techniek en wachtte af op de mindere zetten van Pieter-Jan.  Die kwam er uiteindelijk door de verkeerde inschatting van de h-pion, ons enigste verliespunt. 

1-5: Al eens de moeite om van zover er naar toe te gaan :)