Verslag Clubkampioenschap Terugronde 1: vrijdag 4 maart

 

De terugronde is begonnen en graag verwelkomen we maar liefst 3 nieuwe spelers in onze B-reeks!

Welkom Andy, Nick en Rob! Alle spelers in deze reeks zijn erg aan elkaar gewaagd dus het belooft een spannende strijd te worden!

 

De partijen van gisteren:

Rob -Toon Clearhout 1-0

In een degelijke partij deed Toon weer wat hij niet moet doen wil je kampioen worden: sympathiek zijn en een stuk weggeven aan je tegenstander. Rob snibbelde het paard maar al te graag mee, er volgen wat pionnetjes en een logische winst!


Andy Van Den Bussche - Herman Ottevaere 0 - 1

Andy heeft vroeger nog geschaakt maar dit is ondertussen een tijdje geleden. Hij moet er dus nog wat inkomen en daar is vrouwe Caissa genadeloos in. Andy speelde nogthans goed maar verwaarloosde zij ontwikkeling ietwat. Dit stak vreemde mat-achter-de-paaltjes combo's in de positie. Herman deed een dubbele aanval (op de ongedekte toren op e1 en de loper op b5 met Da5, het leek erop in de analyse dat het niet gespeelde Pc3 nog de meubelen ging redden maar Herman toonde daar de keiharde weerlegging op.

 

Roland Seynaeve - Bart Marescaux 0-1

Bart speelde een erg goede partij tegen Roland en ging er 100% voor.  Hij weigerde een remise voorstel in een cruciale stelling om het onzekere in te duiken 'het was niet helemaal uit te rekenen, er waren teveel mogelijkheden' aldus Bart. Maar het zag er leuk uit,dus waarom al stoppen ? Roland speelde in tijdsnood een ongelukkige loper voor paard ruil en in het ongelijke loper + T eindspel was het zwart die de bovenhand haalde. Bart zijn c pion liep door en Roland moest opgeven. Bart was duidelijk tevreden over zijn partij, daar de vorm in de heenronde ook wat te wensen over liet. Proficiat Bart!

 

Mark Dechamps - Hamad Nausser 1-0 (vooruit gespeeld van ronde 2)

Hoeveel miserie Mark in de heenronde had met Hamad, hoe vlotter het nu ging. Hamad weigerde te rokeren en speelde een snelle h6,e6, g5 wat een gigantisch gat op f6 achterliet. Mark zette een pion op e5, en plantte een paard op f6. Die werd vervangen door een Toren een paar zetten later, dan een dame en toren erachter en de boel stond al op ontploffen. Toen na de pionwinst, nog een pion en een toren viel hield Hamad het voor bekeken.

 

Nick was bye en speelde wat voor de ladder met Didier. (scores ingevuld jongens ?)