PieterTruwant's blog

Open Charleroi

Hoi schakers,

misschien weten jullie het nog niet, maar Louis Vandecasteele en ik doen mee aan de Open van Charleroi.

De tweede dag is voorbij en ik heb het maximum van de punten. Ik heb wel 2 makkelijke tegenstanders gehad.

Louis daarentegen moest al 2 keer opbotsen tegen jeugdig talent en remiseerde 2 maal.

Morgen begint het pas echt voor ons beiden: 2 rondes morgen en wellicht sterke tegenstanders.

De topborden kan je ook volgen op de link van TIPC:

http://www.tipc.be/

 

Veel groeten,

 

Pieter Truwant

 

     

In Memoriam Koenraad Carlier

Ik heb van Ansgar vernomen dat zijn pa vorige week maandag opgenomen is in het ziekenhuis en onmiddellijk om euthanasie gevraagd heeft, die op zich heel rustig, pijnloos en snel verlopen is. 

Zoals velen onder jullie wisten, was Koen al terminaal ziek toen hij ons kwam vervoegen in de club.  Koen wist me vaak te zeggen dat hij het jammer vond dat hij niet vroeger begonnen was met schaken in de club.  Bart wist hem uiteindelijk te overtuigen om deel te nemen aan het clubkampioenschap. 

Hij bleef genieten van de clubavonden elke vrijdag tot de laatste weken waar hij enorm achteruit ging, maar hij bleef toch volharden om de clubkalender af te werken en was telkenmale van de partij als hij moest schaken.  

 

Volgens wens van Koen, zal er geen dienst zijn.

 

Ik wens op deze wijze ook nog Ansgar en zijn familie heel veel sterkte toe!

 

verslag IC Kortrijk 1 in het (verre) Jemappes tegen Caissa Europe

Alle spelers waren stipt op tijd en we konnen direct beginnen.  Pieter-Jan blitzte zich uit de opening en wist al vrij vlug een kwaliteit te winnen.  Denis daarentegen nam rustig de tijd om zijn opening op te bouwen.  Ansgar kwam in een Siciliaan terecht waar hij vanuit de opening al wist te egaliseren met zwart.  Ik speelde een paar zetten theorie voor zover ik de opening kende, daarna dacht ik enorm lang na voor enkele zetten, dat achteraf ook theorie bleken te zijn.  Martin verloor al op zet 3 een pion, het grappige is dat ik ooit dezelfde stelling had maar toen niet ging voor de pionwinst: 1. e4-e5 2. Lc4-Le7 3. Dh5! Martin zei me achteraf dat hij wel 3 stukken met tempo kon ontwikkelen, daarom is het misschien wel gewaagd van wit (maar niet minder correct) om voor de pion te gaan.  Steven wist op zijn eigen klassieke manier met 1.f4!! al snel een stuk te winnen vanuit de opening.   

Syndicate content