Interclub Kortrijk3 - KISK 2

 

Interclub Kortrijk3 - KISK 2

Zondag 10.01.2010 trad voor het eerst een jeugdploeg aan tijdens een treffen voor IC met Kortrijk 3 tegen KISK 2.

met een gemiddeld eloverschil van 6 à 700 punten dachten onze Ieperse vrienden dat onze ploeg een hapklare brok was, maar Thibault, Ruben, Kenny en Lucas dachten daar helemaal anders over.

Thibault op bord 1 speelde met Zwart een geweigerd damegambiet tegen Johan Keignaert .  De stelling werd rustig opgebouwd door beide spelers, maar geleidelijk aan nam Johan het initiatief op de damevleugel.  Nadat wit zijn L offerde of a6 bleek de stelling niet meer te houden en gaf Zwart op de 46e zet op. (1-0)

Op bord 2 zorgde Ruben met Wit voor spektakel door op aanval te spelen, maar ook secuur te verdedigen tegen Erik Galle (elo 1630).  Nadat wit 23.Dh5+ speelde, leek de zwarte K onder vuur.  Daarbij nog het goede plan h4 - h5 - h6 en Zwart werd volledig verrast mat gezet op g7 met de D. 1-0 voor Ruben en dat was dubbel en dik verdiend.

 

Op bord 3 leek Kenny met Zwart lange tijd stand te houden tegen Patrick Verbrugghe in een slavische partij.  Daarbij had hij ook een paar valletjes opgesteld maar zijn ervaren tegenstander leek helemaal niet onder de indruk.  Op het einde van de partij was er zelfs een matwending voor Zwart, maar ook dat kon Patrick afwenden en materieel overwicht benutten. 1-0

Op bord 4 leek Lucas lange tijd Johan Vermeersch onder druk te plaatsen.  Lukas offerde zelfs een pion op zet 13 en trok geleidelijk aan het initiatief naar zich toe.  Na zet 16 stond Lucas duidelijk beter, maar was toch een beetje onder de indruk van zijn tegenstander of misschien zelfs ietwat verrast dat hij het zo goed deed.  Uiteindelijk sloot Lucas de D-vleugel af, wat zijn tegenstander de kans gaf om een doorbraak op de K-vleugel te forceren.  Wit werd matgezet op zet 35 (0-1)

Stand 3-1 in het voordeel van KISK 2