the Queens gambit, covid en online schaken...

Welkom bij de Koninklijke Schaakclub Groeninge Kortrijk! 

Door COVID is ons clublokaal momenteel gesloten maar we gaan online gewoon verder !

Je kan ons bezig zien via ons nieuwe online schaaklokaal: Klik hier 

Na onze partijen is er op de map zelfs een bar waar we naartoe gaan, en tussen pot en pint onze partij online bespreken. Net zoals in de club!

 

Velen van jullie hebben vast de netflix reeks 'the queens gambit' gezien. Mensen die vragen hebben over het schaakspel (of het willen leren) kunnen ons altijd contacteren.

The Queens Gambit breekt alle records

Veel mensen zitten met vragen of willen het spel graag leren. Wel doen! Schaken is super interessant en goed voor jong en oud.

Is dat niet te moeilijk ?
Neen. Schaken wordt geleerd aan kinderen vanaf 6 jaar. De regels zijn niet moeilijk en iedereen kan ze leren. De uitdaging ligt in hoe goed je erin wordt. Maar ook dat maakt niet uit. Zolang je je maar amuseert toch ? 

Ben ik goed genoeg voor een club ?

In onze club spelen mensen van alle niveau (niveau wordt in elo uitgedrukt). Iedereen is welkom en dankzij het zwitsers toernooi systeem speel je zoveel mogelijk tegen mensen van je eigen niveau.

 

 

Jeugdlessen

Dat covid wat roet in het eten gegooid heeft in schaakland is nogal een understatement. Veel clubs liggen volledig stil. Echter samen met de Liga West Vlaanderen (dat is de overkoepelende organisatie voor de West Vlaamse clubs) zijn we er toch in geslaagd weer lessen voor iedereen te organiseren. Online uiteraard maar dat werkt eigenlijk wel goed.
De clubs slaan de handen in elkaar en leerlingen kunnen les volgen bij welke club ze maar willen. Wanneer welke les plaats vindt kan je zien via een online kalender. (Je moet uiteraard wel in orde zijn met je inscrhijving)
Wie meer informatie wil hierover kan mij altijd mailen via de contact pagina.

 

Opgelet ! tijdens de schoolvakanties is er GEEN jeugdles