Muziek kwis

Met muziek kan je alle kanten op.

Het vergt wel wat tijd qua voorbereiding. Ik werk meestal met emailtjes naar mezelf met als titel 'kwis' als me iets te binnen schiet of ik een liedje hoor op de radio dat me bruikbaar lijkt voor een kwis.

Op deze muziek kwis pagina vind je alvast enkele orginele ideeën!

Voor ander types van vragen, klik op praktische kwis vragen

Music maestro
music quiz test

Laat de spelers iemand uit hun team kiezen voor deze proef, vertel op voorhand niet waarover het gaat. Leg na de keuze van de vrijwilliger pas uit waarover het gaat. De proef gaat als volgt:
Geef die speler een koptelefoon en start de muziek. De speler mag enkel meezingen of neuriën met de muziek. De andere spelers moeten titel en/of titel uitvoerder van het liedje raden. (Vergeet niet duidelijk te vermelden wat de spelers moeten raden voor de muziek begint.)
Zet de muziek niet te luid, anders kunnen de spelers het liedje gewoon horen.
Ik hou deze proef graag voor wat later op de avond, als de wijn is in de man...

Mime Music
music quiz test
Ooit al gehoord van David Armand ? Dat is een komiek die met mim liedjes uitbeeld. Hij werd beroemd met torn van Nathalia Imbruglia: http://www.youtube.com/watch?v=osnUB9bUm-E
Wat kun je daarme doen ? Simpel, laptopje, draadloos internet, zet het filmpje klaar op youtube (of downoad het van youtube met  de juiste firefox plugin, dan kan je niet sukkelen). Bekijk het op voorhand eens zodat je zeker weet dat de titel en uitvoerder van wat David gaat uitbeelden niet op het scherm komt. Dan laat je het spelen voor iedereen, zonder geluid uiteraard, en raden maar!
raadje plaatje
music quiz test

Je laat het liedje spelen (kies ze goed uit, vb liedjes met een vrij lange intro) en vanaf dat iemand de titel weet mag hij/zij die roepen.