Binnen de minuut kwisvragen Mijn man kan dat spelletjes Doe vragen

Binnen de minuut kwisvragen

Mijn man kan dat spelletjes

Doe vragen

zijn eigenlijk allemaal verschillende termen voor min of meer hetzelfde...
Niet alle vragen zijn pen en papier vragen. Je kan wat variatie in je kwis steken door middel van kleine proeven, en eerlijk gezegd, meer en meer van mijn kwissen neigen die richting uit. De mensen verwachten een normale kwis, maar krijgen een kwis doorspekt met leuke proefjes! Geen droge vragen maar grappige doe-vragen!
Welkom op de meest bezochte paginas van deze site !

Deze paginas bestonden al voor dat de tv show bekend werd, en alhoewel ik er al enkel van op tv geprobeerd heb, vind ik die hier nog altijd leuker en makkelijk organiseerbaar zonder al teveel poespas. 

Hier zijn een paar voorbeelden van kant en klare proeven. Indien je vragen hebt, aarzel niet en contacteer mij.

De meeste van deze proeven deed ik toen ik een kwis hield met 2 teams (dit kan merkbaar zijn aan mijn manier van schrijven) maar uiteraard kies je zelf de formule die je meest past. De 'gevreesde proef met het lucifertje' bijvoorbeeld wordt veel gespeeld in grote groepen waar je het lucifertje gewoon door geeft aan elkaar

Naam
Afbeelding
Omschrijving
Ice ice baby
ice quiz test
Deze test deed ik ooit toen we in 2 teams speelden. Elk team kiest een vrijwillig slachtoffer uit (uit zijn team) en deze 2 spelers spelen tegen elkaar. Het spelletje gaat zo: geef elke speler een ijsblokje en die moet het proberen helemaal te smelten door het in 1 hand te houden. Je wint de proef doordat de andere speler de handdoek in de ring gooit (<evil grin> ijs kan echt wel koud zijn hehehe</evil grin>), doordat je als eerste heel het blokje weg smelt of doordat de andere speler de regels breekt. Vermeld dat ze niet op de hand mogen zitten, de andere hand niet mogen gebruiken, erop ademen kan je toelaten als je wilt. Een niet te onderschatten proef. Oja, filmen die troep!
the Match test
match quiz test

Voor deze proef heb en een lucfer, een kaars en een cursusblad nodig. Als speler neem je de lucifer achterstevoren vast met 2 vingers (dus met het sulfer kopje tussen je vinger, het hout steekt uit). Je steekt de achterkant in brand en vanaf dat je een vlammetje hebt (en de quiz master het gezien heeft) mag je het vlammetje uitblazen. Nadat je het uitgeblazen hebt mag je het roet eraf draaien (niet duwen!) op het cursusblad en geef je het lucifertje door aan de andere speler. Dit doe je tot 1 van beide zijn pollen verbrand. Kleine noot: in het begin laat je best het stokje flink wat opbranden tot dicht tegen het einde. Het spel wordt spannend op het moment dat enkel nog het sulferkopje en een millimeter hout over is of zo.

Hanoi
hanoi quiz test
hanoi quiz test self made
Maak je eigen Torens van Hanoi spel en laat de spelers het oplossen terwijl jij de tijd op meet.Uiteraard mag de tegenstander niet staan kijken wanneer de eerste een poging doet. (Steek hem in de keuken of zo;))
Ik was verbaasd te zien hoe weinig mensen dit eigenlijk kunnen. De regels: je mag slechts 1 hand gebruiken, je mag geen grotere blokken op kleinere leggen en je moet de 4 (of 5) blokken van de eerste naar de derde stapel krijgen (zoals je kan zien op de geanimeerde foto)
Alcohol test
alcochol quiz test
Maak je eigen coctail (gebruik een 5 tal dranken, alcocholisch of niet), geef elk team een glas en wat tijd om op een blad papier de ingredienten te raden.
   
Music maestro
music quiz test

Laat de spelers iemand uit hun team kiezen voor deze proef, vertel op voorhand niet waarover het gaat. Leg dan pas uit waarover het gaat. De proef gaat als volgt:
Geef die speler een koptelefoon en start de muziek. De speler mag enkel meezingen of neuriën met de muziek. De andere spelers moeten titel en/of titel uitvoerder van het liedje raden. (Vergeet niet duidelijk te vermelden wat de spelers moeten raden voor de muziek begint.)
Zet de muziek niet te luid, anders kunnen de spelers het liedje gewoon horen.
Ik hou deze proef graag voor wat later op de avond, als de wijn is in de man...

Meer van dit op de muziek kwis pagina

Waldo
waldo quiz test
Ken je het spel 'vind waldo' ? Je krijgt een foto waar vanalles op gebeurd (zoals deze) en ergens daartussen staat waldo.Print de foto uit en geef hem aan elke speler (of 1 aan elk team) omgedraaid (dus de foto aan de onderkant.
Tel af en laat ze de pagina omdraaien en waldo zoeken. Wanneer ze hem vinden moeten ze roepen en hun vinger op waldo hebben. Wie waldo het eerst vindt wint de proef!
Pictionary

PICTIONARY

Quiz test

Geef een speler een woord, en laat hem het woord tekenen zonder iets te zeggen.Start je chrono voor ze beginnen.
De anderen van zijn team mogen roepen/raden wat het is dat de speler probeert te tekenen. Wanneer het woord geraden wordt stop je de klok.
(je kan ook beide teams laten raden en het team van de persoon die het juiste antwoord geeft het punt geven, speel dan zonder klok) Nu is het de beurt aan het andere team. Alheowel deze proef leuk is, laat elk team maximum 3 woorden raden. Daarna terug naar de kwis! vb: microgolf, appelsiensap, tropische storm
Portray

PORTRAY

Quiz test

Lijkt op pictionary maar nu moeten ze het woord uitbeelden. vb waterballon, bugs bunny, 2 dekker (vliegtuig). Ook erg leuk om te doen
Building  Paper tower

Geef de teams wat papier (een krant of gewoon 1 cursusblad of zo) en laat ze de hoogst mogelijke toren bouwen binnen een bepaalde tijd (ze mogen wel even overleggen voor de klok start). Je kan hen ook tape en/of een schaar en/of een lat geven om ze wat te helpen.

Sudoku Sudoku Je kan ook een
sudoku generator

gebruiker om een pagina te maken met enkele makkelijke sudokus op. Elk team kiest een slachtoffer en die gaan tegen elkaar om ter snelst de pagina oplossen. Even een kleine sudoku race er tussenin kan echt wel en is een leuke afwisseling! Wie weet zit er wel een echte sudoki liefhebber in een ploeg die zo ook zijn steentje kan bijdragen.

Wereld Record   Kies een veilig(!) wereld record (vb het wereld record waspelden op je gezicht zetten) en doe dit na. Laat de spelers tegen elkaar op bieden en wie het meeste durft mag het proberen!