Kwis Tips voor een alternatieve plezierige kwisavond!

This site in English ? Engelse vlag

Bent u op zoek bent naar een leuke familie kwis met grappige vragen en zogenaamde doe vragen, of tips voor een onvergetelijke avond met je vrienden ? Je wilt een hoge fun faktor en veel lachen ?
Of misschien wil je een bierspel of een grappige kot kwis organiseren met hebt er de tijd of ideeën niet voor ?
Je wilt gewoon een gratis printbare kwis ?
Dan ben je hier aan het juiste adres, kijk rond en kies maar uit wat je nodig hebt, er is voldoende keus!

Kwis tips

 

Deze site gaat over je eens goed amuseren zonder al te veel voorbereiding.
Je kan hier terecht voor tips en ideeën om je vrienden te entertainen, veel plezier te hebben en leuke herinneringen te maken terwijl je op je gemak in je luie zetel zit of rond de tafel met een glas wijn.

Wat is er dan zo speciaal aan dit type kwis ?

Wat maakt mijn kwissen dan zo verschillend van anderen ? Goede vraag, het antwoord is afwisseling. Een kwis kan zoveel meer zijn dan iemand die vragen stelt en anderen die ze beantwoorden. Je kan je spelers zoveel meer laten doen!
Uiteindelijk zijn we toch allemaal vrienden samen en iedereen kent elkaar. Dit gegeven kunnen we niet links laten liggen.
Waarom niet de grenzen een beetje verleggen ? Waarom vb geen kleine proefjes in je kwis verwerken ? Je zult zien ,de spelers vinden het fantastisch omdat ze niet weten wat er volgt, en het kan vanalles zijn. Het ene moment schrijven ze het antwoord op een vraag op hun blad, het volgende moment spelen ze tegen iemand en proberen ze wanhopig als eerste een ijsblokje te smelten in hun hand! Brrrrr...

Wat dit niet is...

Dit is geen site met online kwissen. Dit is ook geen site waar je kwissen kunt mailen naar je vrienden (die ze toch niet zullen oplossen). Dit is ook geen site met 'echte' kwis vragen die je op club niveau kan spelen. Er is een verschil tussen mensen die samenkomen om te kwissen en vrienden die samen komen voor een etentje en wat te praten tussen pot en pint.
Het doelpubliek is de gewone jij en ik die liever eens iets anders doen na het eten dan in slaap vallen :)
Dus uiteindelijk maak jij (de kwismaster) een documentje (of download je er eentje) met ludieke vragen . Die kan je dan uitprinten en offline spelen met je vrienden of familie. Zo beleef je samen een leuke avond!

Kwis Logo

Waar komt het idee vandaan ?

Ik vermaak mijn vrienden altijd graag met het een of ander wanneer we samen komen (of op weekend gaan of zo) en op een keer besliste ik een kwis te maken.
Op het web vond ik erg weinig over wat ik wou gaan doen. Natuurlijk zijn er veel kwissen online over vanalles en nog wat, maar ik vond dat ze teveel de nadruk legden op score en prestatie en te weinig op plezier (= lachen!) en ik vond ze ook niet geschikt om offline te spelen (niet makkelijk downloadbaar of uitprintbaar of ik moest 37 keer klikken voor ik het antwoord zag). Komt daar nog bij dat ik er graag een persoonlijke touch aan de dingen geef. Wat in mijn geval humor is en af en toe een steek onder water naar de deelnemers (zoals de mensen mij kennen). Ondertussen heb ik wel al wat ervaring opgebouwd in het kwismasteren dus heb ik besloten om alles eens in structuur te gieten en beschikbaar te maken voor iedereen.
Ik heb al kwissen gemaakt voor vrienden, vrijgezellen feestjes, instuif feestjes... ik deed zelfs al een kwis met mijn schoonouders en schoongrootmoeder (of hoe zeg je dat?) en we hebben ons super geamuseerd. Lees mijn tips/ideen op deze site en probeer het eens zou ik zeggen, je zal er geen spijt van hebben (dat garandeer ik je). Het is erg leuk en je vrienden zullen het zeker apprecieren!


Opmerkingen of kwis ideen die je graag kwijt wilt? mail me Ik bekijk ze, probeer ze en wie weet komen ze ook op deze site!