Grappige kwisvragen voor binnen en buiten

 De zomer is ideaal om eens naar buiten te trekken met je animatie avond. Na de barbecue komt het spel en als de wijn is in de man gaat alles nog net iets beter nietwaar :)
De baksteen race en ganzenpas zijn hier ideaal voor. Als ik voor een nieuwe groep speel, neem ik deze er altijd bij.

Naam
Afbeelding
Omschrijving
Kaartje Blaas
kaartje blaas
Leg een spel kaarten op tafel, van elk team moet een speler ,zonder zijn handen te gebruiken, met zijn mond een kaart vastzuigen en zo ver mogelijk wegblazen. Dit is echt leuk om in de praktijk eens te doen. Je zult zien, sommigen lukt het niet om de kaart vast te zuigen, anderen blazen hem slechts 5 cm ver enz.
Baksteen race  Baksteen Race

Dit leuke spel moet je buiten doen, (en het is plezant om eens van decor te veranderen,anders zit je toch heel de tijd aan dezelfde tafel) het gaat als volgt: Je neemt uit elk team 1 persoon. Je geeft elke persoon 3 bakstenen. Ze vertrekken van achter een lijn, en moeten een parcour afleggen zonder de grond te raken! (tot het einde van de hof, rond een tuinkaars en terug vb). Hou uw camera maar klaar want dit is hilarisch! Ideaal voor thuis in de hof of kot studenten.

Wil je nog verder gaan, dan neem je 2 personen uit een
team en laat je ze hetzelfde doen met 5 bakstenen (dus alle teams tegen elkaar, maar van elk team spelen er 2 mensen).

Ik liet ze zelfs kiezen in welke richting ze het parcour aflegden (omdat als iedereen naast elkaar staat de buitenste een nadeel hebben daar hun parcour langer is). Zo komen ze elkaar in het midden nog eens tegen en wordt het echt een boeltje!

GanzenRace   Een beetje in dezelfde stijl als deze hierboven: laat de spelers racen tegen elkaar al waggelend als een gans. Ik laat ook graag het plop lied door de boxen knallen als ik dit spel speel. 'stap nu rond als een gans' + het is leuke melodie om dit op te doen :)
Bierproef Bierspel   Bierproeven zijn altijd erg leuk om doen. De meest simpele is een 5tal blikken bier kopen (van verschillende merken)  en dan een paar glazen of plastieken bekertjes gebruiken om deze in uit te schenken. Markeer de bekers met A,B,C... Dan moeten de spelers proeven en raden wat wat is. Je vermeldt best welke bieren erbij zitten want anders wordt het wel erg moeilijk ;)

Alles over bier vind je hier!