Bier spel

strict warning: Only variables should be passed by reference in /data/sites/web/mdconsultingbe/www/free_quiz/modules/book/book.module on line 560.

Voor elk wat wils op deze site, deze Bier spel pagina is speciaal voor studenten op kot of voor een vrijgezellenfeestje.
Kwam je hier op zoek naar ideeën voor een vrijgezellenfeestje ? Kijk dan zeker ook eens op de site speciaal gemaakt voor een leuke vrijgezellenavond

Bierspelletjes zijn altijd populair. Uiteraard kan niet iedereen evengoed tegen alcocholische dranken en de avond afsluiten met je hoofd boven de wc is ook niet leuk. Daarom zijn de meeste van deze bier proeven iets lichter van aard. Met niet als doel om enkel te drinken maar met bedoeling om te lachen (de rode draad door deze site)! Een glaasje bier helpt daar uiteraard wel bij! Ze zijn erg leuk om uw kwis mee af te wisselen of zelfs om een hele avond rond te bouwen!

Het is aan jou om te bepalen hoe overwinning of verlies beloond/bestraft wordt! Je kan het zo zwaar maken als je wil.
Je kan uiteraard ook niemand verplichten om te drinken.  Voeg zelf naar believen je eigen regels toe, vb bij bierpong kan je er een beker water bij zetten. Of bij de spelletjes met dobbelstenen kan je een 'drink een slok water' nr toevoegen. Gebruik je verbeelding en pas je proeven aan volgens je publiek.

 

Naam Beschrijving
Bier spellen
Raadjeplaatje Neem de logos van een aantal bekende merken van het internet en maak er een pagina van op de pc. De spelers moeten raden wat wat is. (binnenkort hier te vinden)
Raadjeflesje Neem fotos (van het internet) van flesjes bier, en maak het etiket onleesbaar met uw favoriet programma (paint zeker ;)). Opnieuw raden geblazen!
Was mijn naam? Kies uit elk team een speler, en laat ze uitvechten wie het meeste (al dan niet belgische) biermerken kan opnoemen, wie het meeste durft mag het proberen voor een pint euch punt!
Bier proeven Neem een 5tal bieren en doe een beetje in plastieken bekertjes of glazen. Markeer de bekers  (A,B,C,D,E) en laat de spelers het goede flesje/blikje bij het goede bekertje plaatsen
Toren van pizzang Maak een zo hoog mogelijke toren van kroonkurken!
Kaartje blaas Leg een spel kaarten op een flesje bier, elk op zijn beurt blaast minimum 1 kaart van de fles. Diegene die de laatste kaart van de fles blaast moet hem uitdrinken!
 Schuivertje  Probeer een muntstukje zo dicht mogelijk tegen de muur (of een ander object op tafel) te schuiven vanop een afstand! (Het is wel de bedoeling dat de ondergrond glad genoeg is dat het muntje terugkaatst als je het te hard schuift)
  Bierpoker Normaal poker, maar waarbij fiches mogen worden ingewisseld bij de bank zodat anderen moeten drinken. En waarbij fiches te verdienen zijn bij de bank door te drinken.
Bier Pong Bij Bier Pong moeten de spelers een ping pong balletje over tafel gooien om te proberen dit balletje in de bekeropstelling van de andere spelers terecht te laten komen. Deze bekers zijn meestal gevuld met bier (halfvol). als het balletje in het bekertje valt moet de andere speler deze uitdrinken. Zet de bekertjes in een 1,2,3 opstelling (beetje zoals bij bowling). Je gooit elk om zijn beurt, wie eerst zijn tegenstander al zijn bekers uit laten uitdrinken verliest!
 Censuur

Gooi elk op zijn beurt met een dobbelsteen.
Bij 1 moet je een slok drinken
Bij 2 geef je de dobbelsteen door aan wie je wilt. (Anders gaat hij gewoon met de klok mee), die moet drinken en gooien.
Bij 3 sta je recht, draai 2x rond je as,en zet je weer neer
Bij 4 kies je een onderwerp en duid je iemand aan die een kort verhaaltje vertelt hierover (ongeveer 1minuut) zonder de verboden woorden te gebruiken.
Bij 5 moet je een slok drinken
Bij 6 mag je een woord kiezen dat niet meer gebruikt mag worden.

Naar de maan

Leg de kaarten in een cirkel, elk op zijn beurt neemt een kaart.
Bij een aas: de ontvanger moet zijn duim op tafel plaatsen. Nu moeten de anderen dit ook echter doen. De laatste die dat doet moet drinken.
Bij een 2 3 4 of 5: de ontvanger mag een andere speler doen drinken.
Bij een 6 of 9: de laatste die "naar de maan" roept moet drinken
Bij een 7: de ontvanger mag een regel verzinnen. 
Bij een 8: WC-kaart. Niemand mag zonder deze kaart naar het toilet.
Bij een 10: de ontvanger begint bier Ad Fundum te drinken en de persoon rechts van hem moet hetzelfde doen en zo om beurt. Als de eerste stopt met drinken mag pas de persoon rechts van hem stoppen maar hij moet dit echter niet.
Bij een boer: er wordt een onderwerp gekozen waar iedereen wel iets van afweet en om beurten moet iemand iets zoeken dat onder die categorie valt. Degene die zich vergist of iets herhaalt moet drinken.
Bij een dame: de persoon links van je moet drinken.
Bij een heer: de persoon rechts van je moet drinken.

Telefoneren

Deze is een echte aanrader om eens goed te lachen.
Je hebt een tennisballetje of zo nodig voor dit spel.
Iedereen zit rond de tafel. Elk kiest een naam van een groente of fruit (en je moet het niet te makkelijk maken). De bedoeling is dat je 2x je eigen naam zegt en dan 'telefoneert naar' en dan de naam van de persoon naar wie je belt. vb "krulsla krulsla telefoneert naar bloemkool bloemkool" en dan rol je het balletje naar deze persoon.
Als je mist moet je drinken.
Extra regel die je later kan invoeren: Je mag niet voor een 2de keer naar iemand telefoneren voordat iedereen geweest is.