Nieuws

Beste leden,

 

Enkele aandachtspuntjes :

Jeugdspelers:

* Tijdens de jeugdlessen is het niet toegestaan drank uit de automaten beneden te kopen. De club heeft een klein percentje op de drankverkoop in de bar en dat hebben we nodig om de goede werking van de de club te vrijwaren (materiaal, toernooitjes, prijzen, etc...). Bedankt voor uw begrip !

* Jeugdspelers kunnen les volgen in de club, maar wil je echt het schaakleven voor de jeugd meemaken, dan moet je de jeugdcriterium toernooien bezoeken : klik hier voor meer info

Eind december gaan we met de club naar Brugge. Inschrijving voor dat toernooi wordt bekostigd door de club maar er zijn het hele jaar door zulke toernooitjes en die moeten voldoen aan strikte voorwaarden zodat ze zeker in orde zijn voor de jeugd. Jullie mogen alvast 27 en 28 december vrijhouden voor het Kersttoernooi in Brugge! Brugge is het enigste toernooi dat 2 dagen duurt. De andere jeugd criterium toernooitjes duren maar 1 dag.
 

* Wil je de stappenmethode oefenen op de computer ? Je kan een cd met de eerste 3 stappen kopen bij de denksportkampioen: klik hier

Deze cd kan je voorlopig ook voor dezelfde prijs verkrijgen met een bord en stukken erbij in een combi doos. Los daarvan kan je ook per stap een dvd verkrijgen met uitgebreide lessen en oefeningen.

 

* Volgende week vrijdag 30 oktober is het lokaal gesloten! Er is dus geen jeugdles en geen CK.

 

* De week nadien is het herfstvakantie. Dan is er geen jeugdles.

 

Clubkampioenschap

 

Nr Wit   Zwart
1 Didier Dalschaert 1-0 Mark Dechamps
2 Pascal Bauwe uitg. Roland Seynaeve
3 Koen Merchiers 0-1 Nick Vervaeke
4 Bart Marescaux 0-1 Pieter Truwant

 

In de eerste reeks van het clubkampioenschap lig het weer helemaal open. Koen Merchiers blunderde tegen Nick waardoor deze een stuk verloor en Didier won van Mark na een uit de hand gelopen openingsexperiment. Het zal nog spannend worden!

 

Nr Wit   Zwart
1 Toon Claerhout 0-1 Hans De Cock
2 Gil Derous - Rob Jongens
3 Dirk Vermeersch 1-0 Jean-Pierre Blondel
4 Johan Deswarte 0-1 Marcel De Maertelaer

 Toon speelde te snel tegen Hans en gaf hem een toren cadeau (en de partij).

Dirk won Jean-Pierre zijn dame, Jean-Pierre won dan Dirk zijn dame, en uiteindelijk won Dirk ;)

Johan koos waar voor zijn geld en speelde elke minuut van de klok. De partij eindigde rond 1u in het voordeel van Marcel.

 

 

Tom Piceu en Thibaut Maenhout eindelijk IM !

België heeft er 2 Internationaal meesters (IM) bij! Thibaut Maenhout en Tom Piceu. Beide gaven vorige jaren een simultaan in onze club.

Op het European Club Cup 2015 toernooi in Macedonië (Skopje) deden het beide spelers het uitstekend  :  klik hier voor de resultaten

Thibaut wint van GM Renet waarmee hij +2400 haalt (de normen had hij al) en Tom Piceu scoort zijn laatste norm met remise in de laatste ronde. We wensen beide spelers van harte proficiat !

 

 

 

Opgelet ! tijdens de schoolvakanties is er GEEN jeugdles