JC Brugge

Verslag 10de Criteriumtoernooi in Brugge op woensdag 27 en donderdag 28 december

Ook dit jaar gingen we opnieuw naar het Jeugdcriterium in Brugge. De afsluiter van opnieuw een fantastisch criteriumjaar voor onze jeugd.

Op zich waren we met 6 jeugdspelers goed vertegenwoordigd maar dat moet voor een club als Kortrijk echt wel veel hoger kunnen.

Ik nodig alle ouders uit de weg te vinden naar de site http://www.jeugdschaakcriterium.be/ en met hun kind toernooitjes te gaan afschuimen want die zijn het hele jaar door (telkens 1 dag ipv 2).

 

Wie wil leren schaken moet spelen! De aanwezigen waren onze 2 vaste gangers Daan en Norah. Die kennen ondertussen dit soort toernooitjes als hun broekzak. Verder deed Hugo ook weer mee en zagen we Ferre en Matthijs ook opnieuw achter het bord.

Voor Nakara was het zijn eerste toernooitje, deze was dan ook in het 'te snel spelen' bedje ziek, doch na enkele tips en even met strenge blik naast het bord staan ging dat al veel beter.

Norah en Daan kennen het klappen van de zweep al kan een verlies partij ook bij hen nog hard aankomen. Al bij al haalde iedereen een vrij mooie score en kunnen we tevreden terugblikken op een geslaagd toernooi.

Hugo mag zeker vieren, hij werd mooi derde en viel in de prijzen!

 

-12 D-reeks 49 deelnemers Hugo 4de 5,5/7
  Ferre 31ste 3/7
-10 E-reeks 64 deelenemers Norah 22ste 5/9
  Daan 26ste 5/9
  Nakara 35ste 4/9
-8 F-reeks 36 deelnemers Matthijs 14de 5/9

 

 

Opgelet ! tijdens de schoolvakanties is er GEEN jeugdles