PascalBauwe's blog

schaken jeugd

Vanaf september starten we opnieuw met de jeugdwerking, maar dit in een andere omgeving en een nieuw ruimer lokaal.

Door de ruimte die ons geboden werd, is het nu mogelijk om de jeugdspelers in groepen in te delen volgens kennis, talent en leeftijd.

Drie groepen zouden gevormd worden met voor iedere groep een schaakinstructeur.  De groepen worden onverdeeld op basis van kennis omtrent de stappenmethode Brunia -> gaande van beginners tot gevorderden.

 

groep 1 : stap 1 (regels schaakspel, eenvoudige taktieken als slaan, verdedigen, mat in één, rokade, notatie ...)  +/- leeftijd 6-8j.

 

groep 2 : stap 2 (overgang naar taktieken als penning, dubbelschaak, mat in 2) +/- leeftijd 9-14j

 

groep 3 : gevorderden > 14j.  -> kennis van strategie, taktiek, openingen, analyse partijen en dit in groep met volwassenen die ook les willen volgen.

Lessen Jeugd - Volwassenen 2015-2016

 

Vanaf vrijdag 18 september 2015 starten we opnieuw met de jeugdwerking (18.30 tot 20h).

 

Onze jeugdwerking werkt reeds erg goed en we zullen opnieuw dit jaar alles doen om dit zo te houden.

Dankzij onze prachtige lokalen hebben wij de mogelijkheid om de jeugdspelers in groepen in te delen volgens kennis, talent en leeftijd.

Drie groepen zullen gevormd worden met voor iedere groep een schaakinstructeur.  De groepen worden onverdeeld op basis van kennis omtrent de stappenmethode Brunia -> gaande van beginners tot gevorderden.

Voor het seizoen 2014 - 2015 zullen we ons nog opnieuw toeleggen op deze methode. We werken in drie groepen volgens niveau:

 

Interclub Kortrijk3 - KISK 2

 

Interclub Kortrijk3 - KISK 2

Zondag 10.01.2010 trad voor het eerst een jeugdploeg aan tijdens een treffen voor IC met Kortrijk 3 tegen KISK 2.

met een gemiddeld eloverschil van 6 à 700 punten dachten onze Ieperse vrienden dat onze ploeg een hapklare brok was, maar Thibault, Ruben, Kenny en Lucas dachten daar helemaal anders over.

Thibault op bord 1 speelde met Zwart een geweigerd damegambiet tegen Johan Keignaert .  De stelling werd rustig opgebouwd door beide spelers, maar geleidelijk aan nam Johan het initiatief op de damevleugel.  Nadat wit zijn L offerde of a6 bleek de stelling niet meer te houden en gaf Zwart op de 46e zet op. (1-0)

Syndicate content

 

Opgelet ! tijdens de schoolvakanties is er GEEN jeugdles