Verslag schaakpraatje Paul Motwani : 'Iedereen is belangrijk'

 

Het verslag op de website van GM Paul Motwani vind je hier

Elk jaar organiseert de schaakclub wel iets voor de leden. De voorbije jaren was dit telkens een simultaan maar dit jaar was het iets anders. We hadden grootmeester Paul Motwani al een tijdje op het oog en ik stuurde hem een mail met de vraag of hij het zag zitten een simultaan te komen geven. In plaats daarvan stelde Paul zelf voor om een 'schaakbabbel' te komen geven.

Wij stonden daar wel voor open (het is hoedanook interactiever) en vrijdag kwam grootmeester Paul Motwani dus naar de club in Kortrijk. Wat voor een dag hadden we weer uitgekozen.. Rond de middag verschenen de eerste waarschuwingen op het internet van extreem gladde wegen en code oranje. De regen was aangevroren en het wegdek was een schaatspiste geworden. Letterlijk. Ik werkte die dag thuis en zag door mijn raam 2 gasten 'schoenschaatsen' op de weg voorbij mij deur.

Toen ik Paul hierover inlichtte antwoordde deze gewoon dat hij extra vroeg ging vertrekken. Dat deed hij, hij vertrok om 16u voor een route waarover je normaal ongeveer een uurtje doet en deed er 3 uur over..aiaiai.. Allemaal om in Kortrijk te geraken. Door het slechte weer viel de opkomst jammergenoeg wat tegen. Dat was echt wel jammer, want wie wel kwam werd getrakteerd op een wel heel leuke avond!

 

Onze jeugdspelers moesten dus een half uurtje wachten en iedereen zat dan ook te popelen op zijn stoel toen de grootmeester binnenstapte. Het bleek het wachten meer dan waard. Onze grootmeester bleek ook een grootmeester te zijn op het gebied van omgaan met kinderen! Op ludieke wijze en met engelengeduld werd de jeugd door een partij begeleid waarbij ze onderweg vragen moesten beantwoorden. Ze werden hier telkens voor beloond met allerlei snoepjes (en het moest niet per sé juist zijn :)). Iedereen was dan ook super gemotiveerd om te antwoorden.

Wie graag een klein filmpje ziet van de les klik hier.

 

Naar het einde van de babbel toe werden ook een aantal schaakpuzzels gegeven en zelfs ook schaakboeken uitgedeeld!

 

 

Buikje vol snoep, een schaakboek en een leuke ervaring rijker gingen onze jeugdspelers tevreden terug naar huis.

 

Na een korte pauze, wat handtekeningen en foto momentjes was het de beurt aan de volwassenen.

De titel van de schaakbabbel was 'iedereen is belangrijk'

Ook wij kregen een partij en puzzels maar dan op iets ander niveau. Er werd veel gelachen en gesnoept en iedereen kon zijn bijdrage leveren.

We bekeken de eerste partij uit H.O.T chess

 

 

Wit aan zet houdt remise (pionnekes lopen naar beneden)!

 

en ook wij gingen allemaal met een leuke schaakboek naar huis!

 

 

We bedanken Paul Motwani heel graag voor deze interessante,leerrijke gezellige leuke avond en toch ook wel om door dat verschrikkelijke weer te komen.

Zeker voor herhaling vatbaar!!

 

Wie alle foto's nog eens wil zien : klik hier

 

Opgelet ! tijdens de schoolvakanties is er GEEN jeugdles