Herbalife en andere maaltijdvervangers

Gezonde voeding

Herbalife

Een tijdje geleden kwamen wij in contact met Herbalife via een vriend. Ik was op zijn zachts gezegd 'zeer' sceptisch.
De heisa er rond dat het een soort tovermiddel zou zijn geloofde ik aan geen kanten en het idee om poedertjes te slikken in plaats van eten vond ik zeer verdacht. Komt daar nog het verdachte piramide systeem bij waarmee men verkopers ronselt en mijn haar gaat recht staan.
Maar ik wou de 2 dingen niet door elkaar halen en het product op zich evalueren. Dus ik heb er veel over opgezocht, de producten ontleed en onderzocht wat erin zit en waarom. Veel lezen en opzoeken , en met behulp van mijn wetenschappelijk achtergrond leerde ik snel hoe het werkte.
Op deze site vindt u mijn bevindingen. Dankzij deze bevindingen kan je uitleggen hoe je net hetzelfde kan doen zonder deze producten en zo een gezond systeem leren om gezond en energierijk te zijn en gewicht verliezen zonder dure poeders. Weliswaar volgens hetzelfde systeem (want zo bleek, het systeem dat maaltijdvervangers gebruiken klopt).

Body Building

Je weet allicht dat body builders poedertjes slikken (in de vorm van shakes) en pilletjes slikken. Nu, het kan raar klinken maar die mensen weten beter met wat ze bezig zijn en hoe hun lichaam werkt dan de meesten van ons. Ik dacht vroeger dat dat gewoon was om fake spieren te kweken.. niet dus. Ze beheersen de kunst om hun lichaam te 'manipuleren' zoals ze willen. Waarom zouden wij zelf niet even meekijken of we er iets van kunnen leren ?

Hoe werkt een maaltijdvervanger

Eiwitten heb je nodig om hun spieren op te bouwen en vooral om spieren te beschermen tijdens training. Bodybuilders willen dat hun lichaam hun vet afbreekt voor energie en niet hun spieren. Eiwitten zorgen daarvoor. Maar ze kunnen moeilijk heel de dag in de keuken staan kippewitjes bakken en eitjes koken. Daarom kopen ze van die potten WHEY poeder en drinken ze eiwit shakes. Dat is dus eigenlijk gewoon eiwit maar in poedervorm. Dat soort dieet is erg in en heet een proteïne dieet.
Dus zoals je hierboven kunt lezen dient een eiwit dieet om af te vallen en spieren bij te kweken.

Dat geldt niet enkel voor bodybuilders. Ook jij hebt er deugd van om wat vet kwijt te geraken en wat spieren bij te kweken. Daarom dat wie een Herbalife dieet volgt er het meest aan heeft als hij ook wat gaat sporten.

Wat doet een maaltijdvervanger ?

Wel, bij maaltijdvervangers telt eigenlijk vooral naast 'wat zit erin' ook 'wat zit er NIET in'.
In bijna al wat we eten wordt er suiker toegevoegd en dat is werkelijk verschrikkelijk voor onze gezondheid. We zijn het echter zodanig normaal geraakt dat we dikwijls de vraag niet meer stellen (beetje zoals vroeger roken op café normaal was en we er niet bij stil stonden...). Door al die suiker vallen we natuurlijk niet af. Meer hierover in het artikeltje over de suikerspiegel.

Een maaltijdvervanger zorgt ervoor dat je een verzadigd gevoel hebt voor een lange tijd en dus geen honher hebt of zin hebt achter andere zoetigheden (en dat is goed!). Eiwit rijke maaltijden hebben dat effect, ze zorgen voor een langdurig verzadigd gevoel doordat je bloedsuikerspiegel constanter blijft en trager verteren. Geen honger betekent dat je minder zin hebt in zoetigheden (energie rijke snacks) en dus minder suiker binnen krijgt.

In Herbalife producten en andere maaltijdvervangers zit er naast eiwit ook vitaminen en ja... suiker, voor de smaak. Herbalife is vrij lekker, er zit echter wel wat suiker in. Maar mensen willen ook volhouden en dat helpt natuurlijk.
Er zijn echter verschillende soorten suiker. De suiker die we het best kennen is glucose. Ze gebruiken echter fructose voor de smaak, die is minder erg. Suikers worden ook wel koolhydraten genoemd.
Maar koolhydraten zijn veel meer dan suikers! Wat ze zijn en waarom ze slecht zijn lees je hier: koolhydraten.

Werkt Herbalife ?

Ja hoor, het werkt. Als je heel de bovenstaande uitleg gelezen hebt zul je ook begrijpen waarom.
Je eet minder suiker dus dat is goed.
Je hebt minder honger doordat eiwitrijke maaltijden goed vullen
Je lichaam is gewapend tegen training doordat eiwitten je spieren beschermen (dus je hebt extra veel deugd van sporten!) en je dus vet gaat afbreken.
Je valt dus automatisch af.

Nadelen van maaltijdvervangers ?

Wel, wanneer je veel eiwitten opneemt moet je ook veel drinken. Iedereen moet eigenlijk per definitie 2 liter water per dag drinken. Lees meer op: Je lichaam, water en koffie
Maaltijdvervangers zijn erg duur. De verkopers praatjes kloppen maar half en komen erg goedkoop over. Zeker als je zelf al een beetje op de hoogte bent en niet rap onder de indruk bent van de witte jassen die op televisie tandpasta en wasmiddel proberen te verkopen. Ik ben er in ieder geval het doelpubliek niet voor. Los daarvan klopt het systeem wel. Ik doe hopelijk op deze site uit de doeken hoe het werkt en hoe je het perfect zelf kunt doen.

Sporten heeft een extra positieve werking. Lees hier waarom: Sporten